mandag 14. september 2009

Har vært i Italia på ferie.

Vi har vært i Italia på ferie. Vi begynte i Roma og etterhvert dro vi til Firenze og Venezia. En flott og fin tur, med tre forskjellige steder med hver sin sjarm. Bilder fra de andre stedene vil og komme, må bare få ordnet de litt mer. Ble nemlig tatt en god del bilder så er litt å gå gjennom. Colosseum er jo et must, og når det lir mot sen ettermiddag og kveld så lyser det flott over den store bygningen.
Triumfbuen var og representert.

Colosseum er en flott opplevelse og ikke minst så er det en enorm størrelse på det. Det skjønner en nesten ikke før en kommer inn i selve bygget.


Vegen rundt Colosseum området var ikke akkurat stiletthælområde.Utsmykinger var det en masse av på alt av bygg.

Litt met utsmykninger.
En av mange kirketårn med klokke.


Kirker var det masse av.Denne figuren viser et menneske foran og et dyr bakfra.

Vatikanet er et stort område, og en opplevelse å se. Når en står der så skjønner en virkelig hvor mange mennesker som samles på området når det skjer. Ser ikke så stort ut på tv, men det er helt feil.

Vatikanet på lang avstand.


Spansketrappen.En park vi var innom. Lurer på om det ikke var en av parkene som hadde tilhørt Medici familien, og den var enorm. Vi var ikke rundt hele parken, men det var masse rundt der.


Palasset som tilhørte parken. Nå er det museum.

Azaler var det masse av og i alle farger. Var veldig varmt da vi var der og det bærte også blomstene preg av.


La Trevi fontene. Denne står på et lite området og med litt folk da blir det som å stå "sild i tønne"Dette var en flott kirker ihvertfall utvendig. Vi var ikke inni den, men liten var den ikke. Denne kirken ble definert som kjærlighetskirken.

Colosseum sett innenfra. Et oversiktsbilde av bygningen som i utgangspunktet var på 5 etg., og så var det en del under bakkenivå.


Slik ser Colusseum ut i dag.
Og slik var den opprinnelig.Bilde fra Foro Romano, antikkens Roma.
Det er et enormt område over hele stedet.
Alt var så stort så at det var masse mennesker her inne så en og merket en ikke så godt.

Dette er den gamle boligen og katedralen til pavene i Roma. Dette var i bruk før de fikk Vatikanet. En enorm og ikke minst en flott katedral. Kunne fått Nidarosdomen inne i denne og likevel hadde det vært masse ledig plass.


Pizza ble det også. De var enorme, og en slik pizza holdt fint til to stykker. Vi ba om det en kveld og da nærmest himla kelneren på øynene og trodde vi tullet.


Ingen kommentarer: