torsdag 17. september 2009

Bilder fra Firenze og Pisa

Her kommer det noen bilder i fra Firenze og Pisa. Fra å være i Romas hete gater og ikke minst så var det en del brunt og lite grønt der, så var Toscana noe helt annet. Her var alt så mye grønnere, og ikke minst så blomstret det mye mer her og. I Roma var alt så tørt og varmt, men Toscana var mer likt en veldig god og varm norsk sommer. Dette er duomo (dom) eller om en vil katedralen i Firenze. Den heter Santa Maria del Fiore. Den var stor, men jeg syns den var mye penere utvendog enn hva den var innvendig. Inne så var det gulvet som var malt som en labyrint (3D format), men det så en ikke hvis en ikke stod oppe på "verandaen" Man kunne gå opp over 400 trinn og komme på taket og se på utsikten. Var på veg ned derifra eller opp om en vil at en kunne se gulvet.


Ponte Vecchio er en kjent bro som virkelig var flottere irl enn på bilder.Her er vi på tur opp til Fiesole. Dette er en kommune i Firenze som ligger 8 km.unna sentrum. Og den har den fantastisk flotte utsikten over Firenze.Her hadde eføyen fått vokst seg stor og flott.Malerier ute og inne var flotte her også. Dette her er fra palazzi Pitti.
Dette er den dyreste isen jeg noen gang har spist. Foruten to kaffe måtte vi ut med over 240 kroner. Må ha vært utsikten mot Ponte Vecchio som en betalte for:)


Her er en kopi av Davidstatuen. Den ekte i marmor finnes i galleri accademica

Det skjeve tårn i Pisa.


I Pisa så fant vi denne lille flotte kirken. Den lå rett ved bilvegen, men lå sikkert der før vegen ble til.
Parken bak fortet i Firenze.

1 kommentar:

line sa...

Så mange finer bilder du har tatt. Ser ut som dere har hatt en strålende ferie!