onsdag 16. juli 2008

Kreta 2008

I juni dro vi med sambo sim familie på en ukes ferie til Kreta(svigerfar feiret sin 60 års dag). Vi var 6 voksne og 2 barn som dro, og turen var flott. Vi bodde i en villa med badebasseng ute, flott uteområde og herlig utsikt. Vi bodde på et sted som heter Stavremenos, og ligger en liten biltur unna Rethymno (15-20 min) Vi var en dag nede på stranden ved der vi bodde. Det blåste en god del, og det var steinblete ute i vannet. Dagen vi var der var det en god del store bølger pga vinden, og når vi stod i vannet smalt steinene mot leggene våre. Temp.i vannet var det ikke noe å si på. Solnedgangen var alltid et vakkert syn, og når først sola gikk ned ble det brått mørkt ute:-) Det var godt og varmt i lufta, og vi fikk alle farge og litt solbrente ble vi og.Rethymno var en by vi var flere turer i. var jo bare en kort kjøretur fra der vi bodde. Den ene dagen vi var der var vi oppe i den historiske borgen som ligger der. Det var et stort område hvor det for mange hundre år siden var en borg som skulle beskytte byen mot inntrengere. Det bodde mange militære folk der, fangehuler, moske og kirke var det og der. Utsikten var det ikke noe å si på, men ikke noe for min høydeskrekk. Der oppe var det ihvertfall ikke vanskelig å oppdage inntrengere. Mye var smuldret bort i tidenes tann, men en del var og restaurert med midler fra FN's UNESCO program. I havna var det to skip som var sjørøveskip. Der kunne en bli med på tokt hvor barna kunne kle seg ut som pirater. De som ville kunne og bade fra båten, vi tok aldri den turen, og jeg som blir lett sjøsyk er glad for det, var nemlig en del bølger:-)
Vi tok oss en dagstur til den flotte stranden Elafonissi, også kalt "den blå lagune" En flott og langgrunn strand, hvor en kunne gå over til andre småøyer. Litt synd at det blåste så kraftig da vi var der, men fikk testet ut vannet. Temp.i vannet var ikke helt på topp, men ikke verre enn at jeg kom meg under. Kjentes ut som om det var litt gradeforskjell i vannet utifra hvilken side en var på av stranda. En ting er sikkert og det er at vegene på kreta ikke er de beste. Vegene gikk i fjellet og de var smale, og svingete. For en som meg med høydeskrekk så var ikke det en biltur jeg likte :) Vi måtte til og med gjennom en tunnel, og der gikk det kun en bil i bredden så det var lysregulert. Vegene var så smale at flere steder kunne vi ta hendene ut av vinduet og ta på husveggen (dte gjorde vi da ikke) Folk på Kreta har en helt annen kjørestil enn oss, og den er ikke pen til tider. På veg hjem dro vi innom Chania. Det var en flott by, og her fikk en tak i det meste. Merket at det var en typisk turistby, men det er et sted jeg kunne tenkt meg å utforsket litt mer.


Noen dager før vi skulle hjem dro vi til Auqa water park. Den lå utenfor Heraklion (hovedstaden på Kreta). Badelandet var stort, og er en glad i vannsklier etc er dette stedet å dra til:) På veg hjem var vi innom Heraklion. Ikke den mest spennende byen, men en merket at det var en storby. Det var mye butikker der som det pleier å være i en storby. På veg hjem var det mye å se på. Bl.a så var det et hus/boligkompleks eller noe som var bygd inn i fjellet og oppover. Snodige saker, men stilig å se. Vi stoppet også på toppen av fjellet slik at da vi nærmet oss Agia Pilagia fikk vi tatt noen bilder av stedet. Den siste dagen i ferien valgte jeg å sambo å gå hjem etter at vi hadde vært ute å spist. Gikk innom minneområdet over falne under den 2 verdenskrig. Sitrontrær var det også en del av der vi bodde.


Ingen kommentarer: