søndag 26. juli 2009

Nedtelling til ferien

Her er det fortsatt full fart med jobbing og ikke så mye feriemodus. Det er fortsatt noen uker til vi skal ha ferie, men det gjør så absolutt ingen ting at vi har ferie sent. Når vi har hatt fri (les;helgene) så blir det enten å pusle hjemme eller vi har vært på hytta. Været har jo vært så som så, men det er nå en gang slik at været får vi ikke gjort noe med.

For noen uker siden var vi på hytta og vi gikk oss en tur. Der vi har hytte har det vært en gammel sag før i tiden. Litt rart å tenke på siden (for de som har vært der) hytta ikke akkurat ligger rett ved en veg, men midt i skogen. Må kjøre oppover bakker en ca.20 min.før en er på toppen. For dere som vet hvor Breiset ved Notodden (Hjuksebø) er så har dere utgangspunktet for hvor i området jeg er:) Ser for meg arbeidskarene med hestene slite seg oppover for å felle trær og lage tømmer. På den andre siden så var det jo en smart ide å ha en sag der oppe for da fikk en gjort unna alt der oppe istedet for å trekke alt ned til Hjuksebø for så å måtte opp igjen. Usikker på når denne driften opphører, men at det er noen år siden er det liten tvil om. Er vel ikke dagligdags å bruke hest i dag når en skal felle trær og lage tømmer.
Her står vi utenfor den gamle saga. Den er blitt herdet av tidenes tann, og om noen år så er vel det mesta av en svunnen tid borte.
Fortsatt kan en se mye av motorene som holdt saga i gang.

Tannhjulene er ikke akkurat små, og med tanke på at alt har blitt fraktet opp av menneskekraft og hester er det imponerende. Hvem hadde i dag gjort noe slikt uten at det hadde blitt fraktet til stedet i bil? Neppe særlig mange er vel sannheten.
Måten disse ligger på og det at de er rustne etter mange år i skogen og de siste uten særlig skjerming for været gjør at jeg får en litt nostalgisk følelse over bildet.

Herdet av tidenes tann. Men inntrykket over hvordan det har fungert får en ihvertfall.


Når de sluttet med sagdriften så ble litt verktøy gjenglemt.Og jammen hadde den gamle saga hatt besøk av en liten fuglefamilie:)Var ikke bare saga vi fikk sett. Fant og masse mose, og jeg tenkte at neste gang jeg skal opp bør jeg ta med litt hjem. Hvorfor kjøpe i blomsterbutikkene (til juledekorasjonene) når en kan få det av naturen?Vi var på hytta da det verste regnværet satte inn. Det så vi på vannet og spesielt på de forskjellige "fossefallene"
Når vannet først begynner å komme i mengder så har de sterke krefter. Det er noe å tenke på før en setter utfor et vann eller har tenkt å ta seg en dukk.


Små "blomster" på mosen, men det var veldig flott. Ble en dekorasjon i seg selv.

Hva denne blomsten heter aner jeg ikke, men jeg fant den på veg tilbake til hytta på et litt myret området. Fikk litt orkidefeeling over blomsten.


Jammen begynte moltene å dukke opp også *namnam*Disse trærne står på stien bort til hytta. Litt morsomme siden de har vokst sammen.Denne lille "fossen" ligger ved parkeringsplassen vår. Når det er tørt så er det ikke noe vann der. Kan være at det så vidt ligger litt helt i bånn, men ikke mer at en tå eller to blir våt.
5 kommentarer:

line sa...

Så mange flotte bilder du har tatt. Heldige deg som har ferie tilgode. Jeg er ferdig med 3 av 4 uker med heller dårlig vær. Uansett er det godt med fri og tid til familien.

izi sa...

Så masse flotte bilder du har tatt! Og så fra Hjuksebø da! (har bodd i Sauherad i maaange år)

Hilde Aaslund aka Scoobie sa...

Så flotte bilder!

Maya sa...

Åhhh så mange flotte bilder!
Så flink du er med kamera!!
Synes det blir så lekre bilder når man zoomer inn på blomstene :)
Klem fra Maya:)

Mona Iren sa...

Her var det mange flotte bilder, Agnetha!