søndag 14. juni 2009

Et lite bilderas fra Gøteborgturen

Her kommer det et lite utvalg av alle bildene som ble tatt i Gøteborg. Å legge ut alle blir for mange. Har slettet en god del, men har likvel 500 igjen:) Ja jeg er glad i å ta bilder;) Her ligger Stena Line i dokk.

Det Ostindiske kompani. Var viktig næringsvirksomhet til Østen. Nå er det museum.
Berg og dalbanene i Liseberg.

Pariserhjulet i Liseberg.


De har sjørom i Gøteborg også :)

På tur med Paddan. Her er det en lav bro vi skal under. Her holdt det å bøye seg, den andre vi skulle gjennom måtte vi legge oss ned i båten. Dette for i det hele tatt å komme under.


For å få båten hevet må en senke dokken til bunns for så å kjøre båten over slik at den kan heves opp.


Utsikt fra Älvsborg festning. I bakgrunnen kan en se et millionglis formet som en ubåt. Personlig syns jeg ikke båten er noe pen å se på da:)Noen av dørene på festningen.

Sjukhuset på festningen.
Jeg vant to kil tomblerone på Liseberg. Det er 59 stk.I Liseberg er det flere kjente personer som har avlagt håndtrykkene sine.Vinduet i en fangecelle.


For å komme ned til vannet måtte en gjennom noen lave utganger.


Fangcelle for en mann. Disse ble benyttet hvis det var behov for enemannscelle enten pga sikkert eller at personen var spesiell.
Minnetavla til Älvsborg festning.


Utsikt over festningen.


En flott liuten kirke.

Kirken på festningen er liten. Må være den minste i Skandinavia? Her er det populært med bryllup/dåp.Dette rommet er en celle for 25 fanger. Bildet viser hvordan de levde.
Innsiden av festnigen.


Treenighetsstjerna.

Casinoet i Gøteborg.


Flytende parkeringshus.

Gøteborg hadde mange mekaniske verksted, i dag er det kun 1 igjen. Denne krana er til minne om de verkstedene som er lagt ned.
Festningen sett fra sjøveien.

Klokkene på festnignen.Stol en satt i når mandlene skulle fjernes.


Gyngestol og dukkehus fra barnesjukhuset.


Rullestol.Datidens ambulanse.


Her ser en Läppstiften et utsiktstårn 86 meter over bakken. En ser og operaen, samt en seilskute som i dag er hotell og restaurant.
Datidens operasjonssal.

Røntgenapparat.

Sykestue. Hver morgen før dagvaktene kom på jobb så ble det sopet og lagt inn einebærkvister som skulle gi en frisk og helende effekt. Bekken ble også tømt slik at det varmest mulig rent.


Urolige psykiatriske pasienter ble lagt i badekar. Der kunne de bli liggende i mange timer. Det hendte at det ble lagt over et klede slik at hodet kun var oppe. Dette ble gjort for at pasientene ikke skulle stå opp, men holde seg i ro.

Røntgestol.Apotek.


Sykepleiere og vaktmesteren. Den ene sykepleiereren er gft den andre ikke. Det kan en se på nålene de bærer i halsen.Sykepleierstudentens hybel.

Div.utstyr til narkose.
To venner, men ikke av meg:)En riktig så grønn og ikke minst giftig slange. Brasiliansk snok.En litt flat fisk.Fossefall inne på Universeum.

Før så trodde man at vannet ble renere ved å bruke radioaktivtvann. Godt den meningen har endret seg :)
Her sover romfarene.


Et artig tre i regnskogen.


En rød fugl.

En gul liten fisk blant havets planter.En fin sjøstjerne.

Inne i botanisk hage.


Utsiden av botanisk hage.Gatelyktene i Gøteborg.


Sahlgrenska sjukehus. Før trodde man at smitte satte seg i hjørnene. Derfor skulle dette bygges rundt, men pengene tok slutt så det ble hesteskoformet. I dag er det universitet og her utdannes det pedagoger.


Sola.

Hawairoser.


Et morsomt tre.

Korktre.


Stubben til en palme.Skandinavias største palmetre.
Vannliljeblader.

Frukt som vokser på stammen.


Kakaotre.Morsom blomst.
Dette var en flott blomst.Gøteborg by sitt eneste trehus.

Denne ble bygd til kongen og utsmykket med en gullkrone. I dag er dette et populært selskapslokale.En spesiell kirke. Ser ut som om den er bygd i forskjellige etasjer.


Fiskekonen som ser etter sin sjømann. Sagnet sier at hun ser etter sin elsker i havnen siden hun skuer den vegen og ikke mot havet. Arkitekten sier at det ble slik fordi hun tok seg bedre ut i profil den vegen;)

Dette er et peppertre.Ombord i jageren.

Ombord i en ubåt. Trangt og klaustrofobisk spør du meg.Utsiden på jageren og ubåten.


Ullevi stadion. Her er rekorden 64.300 og det var under Bruce Springsteen konsert. Var så livat at hele stadion gynget, men det ble ikke noe skadet hverken på arean eller personer. I dag er stadion blitt sikret ytterliggere for å unngå at det skjer noen ulykker.Nissehuset. Heter dette pga nissetegningene på huset.


Domkyrkan i Gøteborg.


Slusen i Gøteborg.Her ser en resulattet av storbrannen som var i Frihamnen. Bildet ble tatt i et tiden på dagen og brannen var rundt halv to om natten. Sier litt om hvor alvorlig og stort det var.

Utsikten fra Läppstiften.


Soverommet på jageren. Ikke særlig komfortable senger eller privatliv her gitt.
Gustaf Adolf sa "her skal byen ligge" og slik ble det:)


En artig blomstrende bil. Ikke akkurat en slik jeg ville ha hatt, men samtidig en som ville blitt gjenkjent da:)


Kristinae kyrkan


Saluhallen. Her selges det mye forskjellig, bl.a kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt.


En "russ" som feirer slutten på 3 år på vgs. To dager før var det en parade i gatene og det var livat. Her kjøres studenten rundt av familimedlemmer, imens skriker/hoier hun og skåler i sprudlevann alene:)


Ingen kommentarer: