torsdag 11. september 2008

Stockholm

Vi hadde noen flotte og opplevelsesrike dager i Stockholm. Rakk ikke over alt på de dagene vi var der, men det er en utrolig flott by. Legger ved noen bilder, men kunne jo ikke legge ut alle. Godt det finnes digitalkameraer, for når en etter redigering fortsatt sitter på over 400 bilder så viser det bare at jeg har vært ivrig på knipsinga*ler*

På veg ut til Djurgården valgte vi å ta båt istedet for trikk eller buss. Fikk da sett litt av byen fra vannet.
Astrid Lindgrens verden var et flott sted å besøke. Her fikk vi møte alle de kjente og kjøre personene i bøkene som vi vokste opp med. Var med på en togtur inne i Astrid Lindgrens verden, og det var en flott tur. Utrolig at alt er laget for hånd ned til misnte detalje.
På Nordiska Museet var det mye forskjellig å se på. Tar for seg Sveriges historie oppgjennom tiden. Hadde bla en egen utstilling om sko, og dens utvikling. Ikke alltid praktiske sko før i tiden heller! Mange av skoene ville je galdri ha satt mine bein i, de var nemlig ikke praktiske eller gode å gå i.

Ikke bare i Norge det var fattigdom, og forskjellen på rik og fattig var stor.


Vasamuseet var intressant. Her lærer en alt om hvordan en ikke skal bygge en båt. Vasaskipet gikk som kjent under på sin første seiling. Forøvrig et skip med uttallige flotte utskjøringer og utsmykninger.
Skansen var jo et "must" å få med seg. En stor og oppelvelsesrik park, med bl.a en mini dyrepark. Nordiske dyr var det også der.

Lemuene gikk fritt inne i egen innhenging i Skanse aquarius. Folk måtte gå i innhengningen for å komme seg rundt å se. Lemuene hoppet opp på deg, og de var tydelig vant med mennesker selv om det stod plakater om at vi ikke måtte mate eller klappe de.


Utrolig mange ekle slanger der var det også.
Store flotte akvariumer med div.fiskeslag.
Bjørn og rev bodde i samme innhengning.


Påfulger gikk fritt og fulgte etter deg.
Grôna lund. Overrasket at det lå så nedtilvannet. Det hadde jeg nemlig ikke trodd.

Vi var på sightseeing rundt Stockholms skjærgård. Dette var en gang et slott, men rommer nå krigsskolen. Vår krigsskole på Linderud i Oslo blir jo en "grå mus" til sammenligning.

Slottet i Stockholm. Kongefamilien bruker kun slottet til representasjon og innljosering av beøsk.
Synd vi ikke fikk lov å ta bilder inne i rommene for det var bare helt utrolig utsmykking i form av malerier i takene. Å se på takene og veggene var i grunn mer spennende enn resten av slottet syns jeg:-)


Verdens største pregede mynt. Den var jammen tung, og verdien var liten. Måtte nok hatt 20 av disse for å fått seg en kopp kaffe. Godt en slipper å bære på slike for var så vidt en klarte å løfte den.
Her er et bilde av meg, og som tor mente vi bare måtte ta. Så jo en veske da, og siden jeg har sikkert mer enn hva gjennomsnittet i antall vesker å ha var jo dette et bilde som var midt i blinken*ler*
Sveriges første sparebank. Ikke store saken, og tiden har jammen endret seg i forhold til størrelse, lokalets utseende og ikke minst størrelsen.
Mumier fikk vi også se i Middelhavs museet.3 kommentarer:

line sa...

Tusen takk for en innholdsrik omvisning i Stockholm - rett fra sofakroken. Det ser ut som dere hadde det utrolig bra.

Kirkerotta sa...

Oj, nå fikk jeg masse gode tips til Stockholmstur. Vi har tenkt oss en tur nå etterhvert. :)
Flott bilder! Takk for titten!

Lillian sa...

Wow, du ga meg virkelig lyst til å besøke Stockholm!! :) Flotte, fristende bilder! Astrid Lindgrens verden står høyt opp på ferieønskelisten min... :) takk for titten!
Klem, Lillian